2011.03.07 – Előkészületek

A kivitelező kialakította az Előkapu utcából megközelíthető Várgödörben a felvonulási területet, amit egyelőre az alapozási munkákhoz szükséges gépek, berendezések foglalnak el.
A felvonulási területen kivágták a Várgödör oldalán levő, többségében beteg tujákat, és az elburjánzott bozótokat, melyek helyére a tervek szerinti új növényzet kerül. A Tűztorony kivitelezési munkái során jelenleg folynak az alap-megerősítési munkák. A Tűztorony kőalapjában úgynevezett Jet-grouting eljárással furatok készülnek, majd a furatokba cementes anyagot injektálnak. Várhatóan 2011. március 10-vel a kivitelező megkezdi a Tűztorony alapozása alatti talaj megszilárdítását célzó, mintegy 8-9 m mélységig lenyúló Jet-oszlopok készítését. Az alap-megerősítési munkák előreláthatólag április közepéig is eltarthatnak.
A Tűztorony belsejében a kivitelező megkezdte a járófelületek bontási munkáit.
A kivitelező márciusban megkezdi a felvonulási területen felállításra kerülő toronydaru alapozási munkáit, majd ezt követően kerül sorra a több mint hatvan méter magas toronydaru telepítésére. A daru telepítése a rendelkezésre álló szűkös terület miatt előreláthatóan több napra is forgalomelterelést igényel a környéken, melyről időben tájékoztatást fogunk adni. A napi munkák folyamán a nagyobb szállítási munkáknál szintén előfordulhat időszakonként akadályoztatás. A szűk határidő miatt a kivitelező tájékoztatása szerint szombaton és esetenként vasárnap is számítani lehet munkavégzésre.

[picasa width=”400″ height=”400″ autoplay=”0″ showcaption=”1″]https://picasaweb.google.com/photopocza/20110216TuztoronyFelujitas[/picasa]

Comments are closed.