75%-os készültségben a Lenck Villa felújítása

75%-os készültségben a Lenck Villa felújítása

A Lenck-villa felújításának építési munkáiból befejeződött az épület homlokzatképzése, a homlokzatvakolással, párkányok, tagozatok felújításával, kőrestaurálási és a színezési munkákkal

Az új tetőszerkezeten elkészült a cink lemezfedés, és az üvegtető szerkezet építése. Teljes egészében elkészültek a szerkezeti munkák, a belső vakolási munkák, az erősáramú és gyengeáramú alapvezetékek és a légtechnikai, fűtési, gázszerelési munkák. Megtörtént a külső, belső nyílászáró szerkezetek elhelyezése.  

A padlástérben megtörtént a hőszigetelés elhelyezése és gipszkarton burkolat elkészítése. A tetőtérben és a pincében befejeződtek a műgyanta- és lapburkolási munkák. A földszinten befejezéséhez közelednek a lap- és parketta burkolatok készítése. Minden szinten folynak a festési munkák és az elektromos szerelvények elhelyezési munkái. Folyamatban van az ebédlő mennyezeti festményének restaurálása. 

A külső munkáknál elkészült a kerítés felújítása, az új kockakő burkolatú utak, parkoló kialakítása, a fák, bokrok kivágása, nyesése. Megkezdődtek a parkrendezési munkák. Elkészültek a szökőkút gépészeti, szerkezetépítési, és szigetelési munkái. Folyamatban vannak a spiáter szökőkút elemek gyártása illetve felújítása.  

A télikert öntöttvas elemei és az új acélszerkezetek elkészültek, a szerkezet 80%-a felállításra került. 

A kivitelezési munkák készültsége 2019.09.30-án meghaladta a 75 %-ot. Az épületben helyet kapó kiállításra a közbeszerzési eljárás lefolytatásra került. A sikeres közbeszerzést követően várhatóan októberben aláírásra kerül a szerződés. Megbízási szerződést kötöttünk a kiállítás megvalósításához szükséges fémrestaurálási, néprajzi ruharestaurálási, alternatív film és szövegkészítési feladatokra. 


 Fotók: Kelemen Imre