Átadásra került a Lőver Alpin Park

Átadásra került a Lőver Alpin Park

Ügyességi játékok, különleges ping-pong asztal, sziklamászó falak, kalandjátszótér, gyermek KRESZ- pálya! Ezeket kínálja egyebek mellett Sopron legújabb közösségi tere a mozogni vágyóknak.

Hatalmas területen, 6000 négyzetméteren alakították ki a különleges élményparkot az egykori kőbánya helyén, a Várisi úti buszforduló közelében. 2300 négyzetméternyi füvesített terület, több mint 100 lombos fa és mintegy 400 cserje kapott helyet a parkban, ahol a gyerekeket számos játék és készségfejlesztő eszköz várja, a legkisebbeknek pedig egy KRESZ-park is a rendelkezésére áll. Itt a közlekedés alapszabályaival ismerkedhetnek meg a gyerkőcök. 

Az izgalmas eszközökkel tarkított parkot hétfőn adták át a nagyközönségnek és a gyermekek nagy örömmel birtokba is vették. Az eseményen jelen volt dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint több önkormányzati képviselő. 

Dr. Farkas Ciprián hangsúlyozta: a Modern Városok Program - Lőver program részeként valósult meg a beruházás. Ehhez az alprogramhoz tartozik a sportuszoda építése, és több jelentős útfejlesztés is. Sopron az egyes beruházási elemek megvalósításával jól halad. 

„További nagyszabású fejlesztések vannak kilátásban a Lőverekben és a Soproni Parkerdő területén is. Ehhez a koncepcióhoz csatlakozik a most átadott élménypark, ami napközben lesz nyitva és a Sopron Holding Zrt. gondozásába kerül”-mondta a polgármester. 

 A Lőver Alpin Park a Modern Városok Program részeként valósult meg, mintegy 130 millió forintos forrásból.