Decemberben megindult a forgalom a Várkerület Ötvös utca és Széchenyi tér közötti szakaszán

Decemberben megindult a forgalom a Várkerület Ötvös utca és Széchenyi tér közötti szakaszán

Jelenleg csak a személyforgalom előtt nyílt meg a Várkerület felújított szakasza. A járdák és térburkolatok kialakítása és a környező épületek lábazatainak és bejáratainak a javítási munkálatai még az idei év első negyedévében is folytatódnak.

A korábbiakhoz képest ezen a szakaszon is több lesz a zöld felület, illetve a gyalogos és kerékpáros közlekedés is biztonságosabb lesz. A közművek rossz állapota miatt elhúzódott a felújítás, ennek ellenére a teljes beruházás a tervezett vállalási időnél hamarabb valósul meg.

A felújításnak köszönhetően a gyalogos járda a jelenleginél jóval szélesebb lett, így új közösségi terekkel gazdagodott a város, mely a környező vállalkozásokra is kedvezően hathat a jövőben. A fejlesztés kapcsán fontos szempont volt, hogy az a meglévő fák megóvása mellett menjen végbe, így a gyógyszertár előtt és a Széchenyi palota mellett lévő fák is megmaradnak, néhány átültetésre került, de emellett új klímatűrő fákat is ültetnek a környezetvédelem jegyében. A felújítás révén a Várkerület külső oldalán kialakított kerékpárút folytatódik a Széchenyi térig, ahol egy forgalomlassító szigettel új gyalogos-és kerékpáros átkelő is létesült, ezzel is fokozva a közlekedők biztonságát. 

A korábbi közvilágítási rendszer helyett LED-es fényforrásokkal egységes kandeláberes közvilágítás készült. Új padokat, szemetesedényeket és kerékpártárolókat helyeznek el a területen, amely a kerékpározás népszerűsítésének érdekében több rendezvény és közösségi esemény színhelyéül is szolgálhat majd a koronavírus-járvány megfékezését követően.