Januárban is folytatódnak a munkálatok a Lenck-villában

Januárban is folytatódnak a munkálatok a Lenck-villában

A Lenck-villában tavaly május elején kezdődtek el a kivitelezési munkák. Az eddig elvégzett munkák során lebontásra került a tetőszerkezet. Az új vasbeton födémek és koszorúk elkészültével megépült az új tetőszerkezet.

Helyére kerültek a felújított homlokzati kőelemek. A kivitelező elbontotta a régi nyílászáró szerkezeteket, melyeket asztalos műhelyben részben felújítanak, részben a régi szerkezetek mintájára újra gyártanak. Megtörtént a belső válaszfalak, födémfeltöltések, terv szerinti nyílások bontása. A pinceszinten a régi burkolatok bontását követően elkészült az új, vasalt aljzatbeton. 

Jelenleg folynak a falszerkezetek falátvágással és fúrt injektálással történő falszigetelési munkái és készülnek az új válaszfalak. Nagyrészt elkészültek az elektromos, víz, csatorna, és belső gépészeti alapszerelési munkák is. A tetőtérben kialakított gépészeti térben kerültek az épület fűtését, hűtését biztosító légkezelő berendezések.  

A téli időszakban a téliesített épületen belüli belső gépészeti, falszigetelési, villanyszerelési, falazási munkákat végez a kivitelező. Tavasszal befejeződhetnek a tetőfedési, bádogozási munkálatok és elkezdődhetnek a homlokzati munkák is. Folyamatban vannak az épület díszét képező üvegpavilon (télikert) megvalósításához szükséges előkészítő munkák és az épültbe kerülő múzeumi kiállítás beszerzése. A kivitelezés várható befejezése 2019. október vége.