Még több utca újul meg Sopronban!

Még több utca újul meg Sopronban!

Jól haladnak a III. ütemtervben előírt területi infrastrukturális fejlesztések Sopronban.

Jelenleg az alábbi helyeken folynak útszakaszokon felújítási munkálatok: 


• Kis-Balf, Szerb Antal utca, buszöböl, járda, gyalogátkelő és közvilágítás építés, 

• Sopron, Besenyő utca, járdaépítés a páros oldalon, 

• Sopron, Kőszegi út, járdaépítés,  

• Sopron-Tómalom, Tómalom sor, járdaépítés, 

• Sopron, Meggyesi utca, út- és járdafelújítás, 

• Sopron, Margitbányai utca, út- és járdafelújítás 

• Sopron, Tómalom utca (Okai utca – Pozsonyi úti körforgalom közötti zsákutca szakasz) út- és járdafelújítás, 

• Sopron, Vadász utca, útfelújítás, 

• Lővér körút (Deákkúti út – Uszoda közötti szakasz) járdafelújítás 

Forgalomkorlátozásra jelenleg a Kőszegi úton és környezetében kell számítani.  

Sopron, Lővér kerékpárút építése és Lővér körút – Egeredi úti csomópont korszerűsítésének kivitelezése 


Jelenleg a Lővér kerékpárút befejező munkái folynak. A Deákkúti úton az Ady Endre úttól egészen a Lőver körútig (Princz-pihenő) kerékpárút építés és egy rövid szakaszon az úttesten felfestéssel történik. Az uszoda felett erdei úton vezet a kerékpárút. A Lővér körúton az Egeredi úton végig új aszfaltos kerékpárút épült. A Lővér krt - Egeredi csomóponttól az úttesten kerül kijelölésre a kerékpáros sáv.  

Csík Ferenc Uszoda strandmedence és kiszolgáló épületek fejlesztése 


Felgyorsul a munkavégzés, ahogy egyre nagyobb területen van lehetősége dolgozni a Kivitelezőnek. Megkezdődtek a közmű munkálatok és halad az acélelemek szerelése párhuzamosan a medencegépészet kialakításával, zsaluzatot építenek és betonoznak felváltva, így ma már emelkedő falakat láthatnak az arra járók. 

Várfalsétány: 


Tovább folynak a munkák a Sopron, Várkerület 100. számú épület mögött a Várfal szakaszon. A felület tisztítását, növényeltakarítását követően a fugázás és a hiányzó kövek visszafalazása hamarosan befejeződik. Majd a hátsó szakaszon folytatódnak a munkák, e miatt a várfal ezen szakaszának felső részét lezárták.

Sopron Belváros: 

A Szent György utcában jelenleg a vízi közművek rekonstrukciója zajlik. 2018. június 18-tól (hétfőtől) a Szent György utca - Lenck átjáró és a Hátsókapu utca közötti - szakasz az átmenő gyalogosforgalom elől lezárásra kerül. Kérjük, hogy a Templom utcát és a Várkerületet használják a gyalogos közlekedésre! A teljes közműcsere az utca teljes hosszában 2018. június végén fejeződhet be. A már elkészült szakaszon zajlanak a burkolási munkálatok előkészületei és az útalap építése. Várhatóan június 20-án a kockakő burkolási munkák is megkezdődnek a Lenck-átjárótól a Fő tér irányába, valamint a Hátsókapu utcában is 

A Templom utca elején elkészült az útcsatlakozás és a beléptető sorompó is üzemképes állapotba került. Megkezdődtek a kandeláberek, fali karok lámpafejeinek energiatakarékos LED világításra történő cseréje. Az Orsolya téren a Lábas-háznál és a Mária kútnál jelenleg a díszvilágítás kialakítása után a burkolatok helyreállítása zajlik. 

 Lenck-villa és kertjének felújítása 


Megkezdődtek a Lenck-villa felújítási munkái. Először elbontásra kerülnek a belső burkolatok, a vakolatok és egyes válaszfalak. A szerkezet építés a pincei vasalt aljzat készítéssel kezdődik, majd sorra kerül a régi födémek cseréje. Ezzel párhuzamosan folynak majd a tető bontási és építési munkái. Az épület 2019 őszére fog megújulni a télikert rekonstrukciójával együtt.