Megkezdődött a fedett uszoda kivitelezése

Megkezdődött a fedett uszoda kivitelezése

Az 1977-ben épült fedett uszoda felújítása mára aktuálissá vált, nemcsak a fizikai elhasználódása, hanem a kapacitása miatt is.

Városunkban megnőtt az úszni és sportolni vágyók száma. A jelenlegi 33 m-es medence és a tanmedence már nem tudja megfelelő színvonalon biztosítani a sportolók és az úszó vendégek megnövekedett igényeit.

Magyarország kormánya több, mint 15 Milliárd forintot biztosított céljaink megvalósítására. 

 A nyílt közbeszerzés során nyertes West Hungária Bau Zrt és a FÉSZ Zrt 2019. április 1-vel megkezdte a kivitelezési munkát. A kivitelezés időtartama nagyon szoros, amennyiben nem jön közbe váratlan körülmény, úgy 2020 év végére elkészülhet az új létesítmény. 

A kiviteli terveket a KÖZÉPÜLETTERVEZŐ Zrt készítette. 

A lakossági fórumon is bemutatásra került, új, jelenleginél nagyobb fedett uszoda épülete illeszkedik a terepviszonyokhoz, a tervezett hatalmas üvegfelületekkel biztosítja a könnyedséget. 

Az új, összesen 10.340 m2 nettó alapterületű fedett uszodában 1 db, 25 x 25 m-es bemelegítő medence, és az úszó és vízilabda sportolásra és versenyek lebonyolítására alkalmas 50 x 25 m-es medence kerül kialakításra.  

A medencecsarnok része: 2 db 10,55 x 6 m-es tanmedence, 1 db merülő meleg vizes medence, 1 db jacuzzi. 

A lelátók befogadó képessége: 1270 néző.  

Az épület helyiségei: kétszintes előcsarnok, öltözők (360 férfi, 360 nő) és egyéb kiszolgáló helyiségek, vízgépészet, raktárak, műhelyek.  

Épület alapozása: vasbeton lemezalap.  

Épületszerkezet: monolit vb. oszlopok, monolit vasbeton födémek, 42,00 m fesztávolságú áthidaló ragasztott fatartók, Tetőfedés: műanyag szigetelő fólia.  

A homlokzat: 3 rtg. hőszigetelt üvegfal, napellenzővel. Lift: 1 db személyfelvonó. 

Világítás: TV közvetítésére alkalmas 1500 lux.  

Fűtés és használati meleg víz: gázkazánok, tároló tartályok. Hűtés: VRV berendezések és split klímák.  

Szellőzés: légkezelő berendezések.  

Sporttechnológia: starthelyek, időmérő, eredményjelző berendezések, mozgáselemző rendszerek, versenykötelek, bírói járda, vízilabda tartó kosár, bírói nyomógombos készülék, támadási időt jelző berendezés, vízilabda kapuk, palánkok, védőháló. 

Az uszoda épülethez 160 db személygépkocsi és 7 db busz parkoló épül. Megújul a Strandterület környezete is, lépcsős teraszok kerülnek kialakításra.