Megnyílt Sopron új közparkja a Koronázódombon

Megnyílt Sopron új közparkja a Koronázódombon

Lezárult a Koronázódomb környezetének rekreációs és turisztikai célú fejlesztése. A beruházás során egy új parkot és családi pihenőhelyet alakítottak ki. A terület hamarosan teljes pompában, zöldbe borulva várja majd a soproniakat.

A területen a soproni lakosok, a kisgyermekes szülők, nagyszülők nyugodt és igényes környezetben kapcsolódhatnak ki. A 3-7 éves korosztály számára kialakított ötállomásos „erdei tornapálya” izgalmas programot nyújt a kicsiknek. A terület felosztott annak érdekében, hogy 2-3 gyerek kényelmesen együtt tudjon játszani. A játékeszközök alá gumi ütéscsillapító burkolat került. A közelben elhelyezett padokról a szülők is figyelemmel tudják kísérni a kisgyermeküket. Az elhelyezett játékok között mászóka, libikóka, hinta, mini csúszda és egyensúlyozó játékok is helyet kaptak. A kilátópontról nagyszerűen rálátni városra, és innen gyönyörködhetünk Sopron panorámájában. A virágosítással, fásítással nem fogják eltakarni a panorámát, ugyanakkor egész évben díszítik majd a területet a növények és árnyas helyeket is létrehoznak. Örökzöld és lombhullató fajokat ültetnek. A vadvirágos gyep kialakítására speciális fűmagkeveréket használnak, mintegy 2050 m2-en. 20 férőhelyes murvás zárt parkoló készült, illetve biciklitárolókat is elhelyeztek.

A park jelenleg reggel 8 órától este 18 óráig tart nyitva, azonban a tavasz közeledtével hosszabb nyitvatartással várjuk a vendégeket.