Megújultak Balf közösségi terei

Megújultak Balf közösségi terei

Befejeződtek a balfi környezetrendezési munkálatok.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat nyertes "GINOP-7.1.3-2015 Sopron-Balf balneológiai és a Lőverek klimatikus turisztikai potenciáljának erősítése, a gyógyhelyek egyedi adottságaira építő új attrakciók és szolgáltatások, valamint a látogatóbarát fogadóinfrastruktúra fejlesztésével" című projekt keretében megújult Balfon több szabadidős és kulturális tér, valamint az egészséget és a turizmust erősítő tanösvény utak kerülnek kialakításra, melyek a sportolást és pihenést is szolgálják. A fejlesztés további célja a balfi gyógyhelyek turisztikai potenciáljának megerősítésével új gyógyhelyturisztikai desztináció kialakítása, mely minőségi egészségturisztikai, vendégbarát infrastruktúrát és szolgáltatásokat kínál, erősítve a helyi turisztikai, szállásadói és kereskedelmi vállalkozásokat.

Balfon a felújítással érintett területek:

Kisbalfi szabadidőpark

Balfon az Alsódomb sor és az Akácfa sor által határolt területen új szabadidőpark kerül kialakításra. A helyszínen új játszóeszközök - repülő formájú mászóvár, fészekülő hinta, homokozó és 3 db rugós játékok – kerültek elhelyezésre, mellette pedig egy új piknikterület létesült, esőbeállóval, piknik asztalokkal és tűzrakó helyekkel. Az Önkormányzat megrendelésére további játszóeszközök kerültek telepítésre, valamint a gyermekek biztonsága érdekében a területet körbekerítették.


Balfi interaktív látogatóközpont

Megújult a József Attila Művelődési Központ külső környezete és egy a turizmust szolgáló új interaktív látogatóközpont kerül kialakítása a kor követelményeinek megfelelően. Ahol a turisták és a helyiek megismerkedhetnek Balf és a Fertő-táj turisztikai kínálatával, kulturális gazdagságával. A fogadó helyiségben lehetőség lesz helyi termékeket, ajándéktárgyakat vásárolni, foglalkoztatófüzeteket, kiadványokat elhelyezni és a településen szervezett programokra, sétákra, foglalkozásokra jelentkezni, jegyet venni. A Művelődési Ház udvarán összefüggő új egységes térburkolat, új térköves parkolók és szabadtéri eseményeket szolgáló közösségi terek kerültek kialakításra. A rendezvényeket, helyi eseményeket szolgáló fedett kemence, bográcsállvány és utcai bútorok kerülnek elhelyezésre.


Balfi ivókút szabadidőpark

A Fertő-táj jelentős számú kerékpáros turistát vonz, emiatt a turizmus fejlesztése érdekében a beruházás érintette a Balfi Ivókút környékét is, megőrizve a kút diszkrét jellegét. Az ivókút környékén új utcai bútorok kerültek elhelyezésre. A kút melletti területen az egészséget szolgáló új fitneszpark került kialakításra 6 db edző eszközzel.


Balfi buszforduló környezetrendezése

A fejlesztés részeként teljesen megújult a Balfi buszforduló középszigete is. A környezetrendezés részeként új térkő burkolat, útszegélyezés valósult meg. Megújultak a gyepfelületek és új utcai bútorok kerültek elhelyezésre.


Balfi tematikus tanösvények

3 új tanösvény kerül kialakításra. Az egyik a "Balf öröksége" tematikus tanösvény, mely Balf kulturális értékeit mutatja be, "Gyógyító víz" tanösvény témája a balfi gyógyvíz és ásványvíz köré épül, a "Kékfrankos" pedig a borászokat gyűjti össze egy mobilapplikációba. Az első két tanösvény 1-1 pontja a látógatóközpontban lesz. A tanösvények alapjait az információs táblák jelentik kiegészítve mobil applikációkkal QR kódok segítségével.