Szabadtéri terek újultak meg Sopronban

Szabadtéri terek újultak meg Sopronban

Közelmúltban több közösségi tér került kialakításra és felújításra Sopron város területén Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Soproni Városfejlesztési Kft. közös konzorciumi pályázatának köszönhetően.

A projekt öt, a város különböző részein valósult meg, a lakossági igényekre reagálva meglévő hiányt pótolva. A fejlesztések minden korosztály igényeit szolgálják. 

 Az Aranyhegyi lakóövezetben megtörtént a hiányzó sportpálya kialakítása a tervezett mértéknek megfelelően.  A gumi burkolatú ütéscsillapító réteg kialakítása mellett elkészült a terveknek megfelelő nyújtó, húzódzkodó, mászó elemeket tartalmazó kültéri kondipark padok kihelyezésével 166 m2-en. 

A Kőműves közben egy korábbi park maradványain került sor a közösségi tér rehabilitációjára. Több mint 400 m2-en egy-egy mászóvár, és egyensúlyozó pálya mellett mókuskerék, mérleghinta, láncos híd, egy kétüléses hinta és homokozóval kombinált játékeszköz került elhelyezésre ütéscsillapító területek kialakításával. A területet a kerítéssel és kapukkal vettük körül. Elhelyezésre kerültek még padok és hulladéktároló eszközök is. A füves terület felfrissítésével, 5 db, a területre jellemző őshonos fák ültetésével hozzájárultunk a környezetünk még élhetőbbé tételéhez. 

A Bécsi-dombon található, jelenleg elhanyagolt állapotú park felújításával, új padok kihelyezésével a mellette elhelyezkedő bobpályával és játszótérrel kiegészülve egy valódi közösségi térként működő szabadidős-rekreációs terület jött létre, mely nemcsak a környező utcákban élők számára, hanem az egész városrész lakosságának vonzó célpont lett. 

Az Építők útja - Tó utca között található, felújítandó-bővítendő játszótér a Jereván lakótelepen található, mely a fiatal soproni családok és a városba beköltözők számára is egyre népszerűbb. Itt korábban már megvalósult a fiatalok igényeit kielégítő kültéri kondipark és sportpályák kialakítása. Most a gyermekek számára használható meglévő játszótér 2 db rugós játszóeszköz, egy mókuskerék és egy homokozó létesítésével és a meglévő ütéscsillapító tér felújításával még vonzóbbá tettük a játszóparkot.  

A Lőver körúti KRESZ-park fejlesztésével, padok és hulladékgyűjtő edények kihelyezésével, az ütéscsillapító felület részleges cseréjével biztonságosabbá és komfortosabbá teszi a játszószerek használatát a kisebbek számára. 

A projekt Sopron kulturális és közösségi tereinek infrastrukturális fejlesztése (TOP-7.1.1-16-H-ERFA) című pályázat keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és Magyarország Kormányának társfinanszírozásban valósult meg.