Új közösségi tér Brennbergbányán

Új közösségi tér Brennbergbányán

Brennbergbánya egy olyan területtel gazdagodott, amire már nagy szükség volt a szabadtéri rendezvények lebonyolításához. A színpad és a körülötte kialakított park méltó helyszíne lehet a városrész pezsgő kulturális és közösségi életének!

A színpad és a körülötte kialakított park méltó helyszíne lehet a városrész pezsgő kulturális és közösségi életének! A fejlesztés a soproni önkormányzat és a Soproni Városfejlesztési Kft. konzorciumi projektjében valósult meg, összességében mintegy 24 millió forintból. 

A fejlesztés helyszíne Brennbergbánya központja, a Szent Borbála-templom előtti tér, ahol egy 28 négyzetméteres állandó fedett színpadot építettek és a környéken parkosítottak is. A színpadot úgy alakították ki, hogy illeszkedjen a természet által nyújtott háttérbe és a nézőknek is megfelelő helyet adjon. 

A park előkészítését követően a vízelvezetést is megoldották. A terület használata komfortosabbá vált: kőzúzalékos burkolatú gyalogutat alakítottak ki közel 530 négyzetméteren, és padokat is elhelyeztek, gyepesítettek, valamint 10 facsemetét ültettek el. 

A projekt Sopron kulturális és közösségi tereinek infrastrukturális fejlesztése (TOP-7.1.1-16-H-082-2) című pályázat keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és Magyarország Kormányának társfinanszírozásban valósult meg.