A Jereván lakótelep kerékpárosbarát fejlesztése

TOP-6.4.1-15-SP1-2016-00001 Kerékpárosbarát településrészek kialakítása: a soproni Jereván ltp. kerékpárosbarát fejlesztése

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a Jereván lakótelep városrész kerékpáros-barát közlekedésének fejlesztését tűzte ki célul. Ennek érdekében olyan kerékpáros úthálózat jött létre, mely kapcsolódik a belvárosi és a nyugati városrész kerékpáros hálózatához.

A közlekedésfejlesztés teljes hossza 3526 méter volt, amelynek egyes szakaszai a beruházás részeként az adottságoktól függően kerékpáros sávokat, illetve nyomvonal kijelöléseket és útburkolati festéseket kaptak a közlekedési táblákat mellett. Mindezek mellett a IV. László király utcában, a Juharfa utcában és a Teleki Pál utcában összesen 1056 méter hosszúságban épült ki olyan 4 méter széles útszakasz, ahol a gyalogos és kerékpáros közlekedési sávokat középen útburkolati jellel választották el egymástól.

A Jereván lakótelep kerékpárút hálózata a Vásárhelyi Pál utca, Kismartoni sor, Fasor utca vonalon csatlakozik a Frankenburg út kerékpáros szakaszához. A beruházásnak köszönhetően létrejött a kapcsolat a Vándor Sándor utcai kerékpárúttal, valamint a Fűzfa soron és az Ikva soron keresztül a belvárosi kerékpáros hálózattal.

A kétirányú és elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút hossza 1056 méter, míg a nyitott kerékpársáv és kerékpáros nyom hossza 2470 méter. Így a Jereván kerékpárút hálózat teljes hossza: 3526 méter.

A projekt teljes költsége: 142 000 000 Ft