Történelmi Belváros megújítása, utcák, terek rekonstrukciója

A Modern Városok program keretében, Magyarország Kormánya 1,98 milliárd forintos támogatást adott a történelmi belváros burkolatainak és közműveinek felújítására. 


Az elmúlt évben elkészült a Templom utca, Kolostor utca, Fegyvertár utca és Liszt Ferenc utca, valamint az Orsolya tér, és a Fő tér 5. udvar vízi közműveinek rekonstrukciója és a burkolatok megújítása. 2018. márciusától kezdve tovább folytatódnak a kivitelezési munkák, melynek során megkezdődik a Szent György utca közműveinek és burkolatának felújítása, új burkolatot kap a Bünker köz, és utolsó szakaszként befejeződik az elmúlt évben megkezdett Hátsókapu burkolatának rekonstrukciója.

A megmaradó kandeláberek lámpafejeit energiatakarékos világítótestekre cseréljük. Néhány kiemelkedő épület és szobor, a Kolostor utcában, az Orsolya téren, a Templom utcában és a Szent György utcában díszvilágítást kapott, illetve kap majd.

A belvárosi ingatlanok megközelítése, az itt élők és ide látogatók legkisebb mértékű akadályoztatása érdekében az érintett utcák felújítását az elmúlt évek tapasztalatai alapján kisebb szakaszokra bontva, ütemezetten végezzük.

A Szent György utca felújítása a Fő tér irányából kezdődik a vízvezetékek felújításával az utca teljes hosszában nyomvonalas helyreállítással. Ezt követően végezzük el a csapadék- és szennyvíz csatorna rekonstrukciót, melyet folyamatosan követ a burkolatok megújítása.

A kivitelezési munkák befejezési határideje a kivitelezői szerződésnek megfelelően 2018 október eleje.


A Belvárosi utcák, terek felújítási munkái során a munkafolyamatokkal érintett szakaszokon nem lehet majd parkolni. Az épületek udvarain és a garázsaiban parkolóknak ez idő alatt az Önkormányzat biztosítja a közterületen történő ingyenes parkolást. Kérjük, hogy az erre jogosító parkolási engedélyek kiadása ügyében a Sopron MJV Polgármesteri Hivatal, Városgazdálkodási Osztályát (Fő tér 1.) szíveskedjenek felkeresni lakcímkártyával, igazolvánnyal és a gépjármű papírjaival (telefon: 99 / 515-157).