A „Történelmi Belváros megújítása, utcák, terek rekonstrukciója” megnevezésű projekt kivitelezési munkáiról

A Modern Városok program keretében 2018. március 5-i héten a Szent György utcában is megkezdődtek a vízi közmű és burkolat felújítás kivitelezési munkái.

A Modern Városok program keretében 2018. március 5-i héten a Szent György utcában is megkezdődtek a vízi közmű és burkolat felújítás kivitelezési munkái.

A kivitelezési munkák alatt a Szent György utcát gépjármű fogalom céljából nem lehet igénybe venni.

A munkálatok a Fő tér irányából kezdődnek. Ez idő alatt a szemétszállítás a Hátsókapu és az Orsolya tér irányából biztosított. A kivitelező segédkezik az utcára kitett kukák gyűjtőhelyre történő eljuttatásában és a visszaszállításban.

A munkálatok alatt a kivitelező biztosítja a Szent György utcában a gyalogos közlekedést, az ingatlanokba való bejutást.

Kérjük a lakosságot, hogy úti céljuk elérésére lehetőség szerint kerüljék az átmenő forgalmat a Szent György utcában és a Hátsókapuban.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy április első hetében megkezdődik a Bünker közben a burkolat felújítása.

A kivitelezési munkák alatt várhatóan áprilisban le lesz zárva a Bünker köz.

Emiatt szíveskedjenek a Színház u 5. sz. alatti átjárón keresztül vagy más útvonalat választva megközelíteni a Templom utcát. A „Cédrus” könyvesbolt a Templom utcából közelíthető meg.

A kivitelezés 2018. március végi állapota szerint elkészült a Szent György utcában az új ivóvíz gerincvezeték. Folyamatban vannak a páros oldalon az épületek bekötő vezetékeinek kialakítása. Áprilisban elkészülnek a páratlan oldalon lévő bekötő vezetékek és szakaszosan megkezdődnek a Fő tér irányából a szennyvíz- és csapadékvíz csatorna építési munkái is.

A Belvárosi utcák, terek felújítási munkái során a munkafolyamatokkal érintett szakaszokon nem lehet majd parkolni. A Szent György utcai épületek udvarain és a garázsaiban parkolóknak ez idő alatt az Önkormányzat biztosítja a közterületen történő ingyenes parkolást. Kérjük, hogy az erre jogosító parkolási engedélyek kiadása ügyében a Sopron MJV Polgármesteri Hivatal, Városgazdálkodási Osztályát (Fő tér 1.) szíveskedjenek felkeresni lakcímkártyával, igazolvánnyal és a gépjármű papírjaival. (telefon: 99 / 515-157)

A felújítási munkák a legnagyobb odafigyelés és szervezettség mellet is feltehetően sok kellemetlenséggel fognak járni. Kérünk mindenkit, türelemmel viselve, járuljanak hozzá, működjenek együtt városunk egyik legjelentősebb beruházásának sikeres megvalósításához. Tegyük még vonzóbbá, élhetőbbé városunkat!

Teljes verzió