Hamarosan megújul a Deák téri játszótér

Hamarosan megújul a Deák téri játszótér

A Soproni Városfejlesztési Kft. a Soproni Helyi Közösség - CLLD által meghirdetett pályázaton támogatást nyert a soproni Deák téri játszótér felújítására.

A projekt célja a Deák tér közelében élő kisgyermekes családok szabadidős lehetőségeinek bővítése, közvetve hozzájárulva a településrészen élők életminőségének javulásához, növelve a helyi közösség összetartó erejét, elősegítve a közösségi élet fejlesztését. 
Az fejlesztendő játszótér ideális környezetet teremt a lakosság – elsősorban – rekreációs tevékenységeihez. A terület számos új közösségi és/vagy kulturális kezdeményezésnek nyújthat helyszínt. 
A megvalósuló projektelemek hozzájárulnak ahhoz, hogy elsősorban a fejlesztett terület közelében élők aktív és közösségi szabadidő eltöltéséhez egy új minőségi alternatíva jöjjön létre.
A Deák téri játszótér 2007-ben a Sopron Belváros – Deák tér rehabilitációs program című projekt részeként épült, mára fejlesztésre és cserére szorul. 
A projekt keretében a Deák téri játszótér újul meg. A térre telepítésre kerül egy új játékkombináció, valamint 2 rugós játék és 2 db háttámlás pad. A játszóeszközök balesetmentes használatának biztosítása érdekében ütéscsillapító tér kerül kialakításra minden játékelem alá (265 négyzetméteren).
Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00772
Projekt címe: De jó tér a Deák tér - a soproni Deák téri játszótér fejlesztése a különböző korosztályú gyermekek igénye alapján
Kedvezményezett neve: Soproni Városfejlesztési Kft.
Támogatás összege: 10.519.920 Ft  
Támogatás mértéke: 100 % 
A projekt fizikai befejezésének tervezett határideje: 2021.10.31.