Három park újul meg Sopronban

„Zöldülő Belváros – A soproni városrehabilitáció folytatása a klímatudatosság jegyében” pályázathoz kapcsolódóan Paprét, Szélmalom tér, Washington park zöldfelületeinek felújítása megnevezésű projekt keretében megkezdődnek a kivitelezési munkák.

Washington park: A Washington park környezetrendezési munkái 2023 április elején kezdődnek meg és 4 hónap alatt, júliusban fognak megvalósulni.A Kivitelezés során megújulnak a parkon átvezető sétányok, a fagylaltozó körül térkő burkolatos pihenőtér alakul ki. A Nepomuki Szent János szobor körül intenzív cserjeágy valósul meg. A parkban új padok és szemetes edények váltják fel a jelenlegi utcabútorokat, felújításra kerül a parkot szegélyező díszes kerítés. Örökzöld és lombhullató cserjék, fa ültetése mellett gyepesítésre is sor kerül. A zöldfelületek fenntartását automata öntözőrendszer fogja segíteni.A Washington park felújítási munkái  30 millió Ft-ból valósulnak meg.


Szélmalom tér: A pihenő keresztet magába foglaló zöld sziget fejlesztése során, a lejtős terepen új sétányok, lépcső és támfal építése fog megtörténni. A tervnek megfelelően fák, cserjék kiültetése és gyepesítés is szerepel a feladatok között. A kialakított parkban biztonságos használatot elősegítő pollerek, valamint Padok, hulladékgyűjtő edények, kutyaürülék gyűjtő edény kihelyezése történik meg. Az új gyepfelület és növényzet fenntartását automata öntözőrendszer segíti. A Szélmalom tér környezetrendezési munkái 30 millió Ft-ból valósulnak meg.


Papréten 2023 április közepén kezdődnek meg a munkák, melyek közül a parkoló felújítása várhatóan júniusban indul. A felújítási munkák megvalósulása 5 hónapot vesz igénybe. A Papréten megújításra kerül a parkon áthaladó járda, új sétányok épülnek. Egynyári, kétnyári, hagymás növények, lombhullató és örökzöld cserjék, fák ültetésére és gyepesítésre is sor kerül, melyek fenntartását automata öntöző rendszer biztosítja. A jelenlegi parkolók kavicsos, murvás burkolata helyett betonszegéllyel ellátott, beton térkő és gyeptégla kerül beépítésre. Megtörténik a parkolókat megközelítő utak aszfalt burkolat felújítása. Megújul a holokauszt emlékmű környezete is. A projektben szerepel új padok és szemetes edények kihelyezése. A Paprét felújítási munkái kormányzati támogatással, 109 millió Ft-ból valósulnak meg. A Pap kivitelezési munkák miatt a parkolókat várhatóan júniustól augusztus végéig nem lehet majd használni.



Kérjük a szíves megértésüket, és együttműködésüket. Reméljük, hogy a felújítással megvalósított rendezett környezet és parkolási körülmények kárpótolják a munkálatokkal járó kellemetlenségeket.