Jó ütemben halad a Lőver Strandfürdő építése

Jó ütemben halad a Lőver Strandfürdő építése

A Modern Városok Lőver programjának leglátványosabb eleme a strand és az uszoda újjáépítése. A beruházások ugyan két külön szerződés alapján valósulnak meg, de a munkálatok összefüggenek egymással: az új strandmedence légtartásos fedése ugyanis felté

A strand területén jelentős fejlesztések valósultak meg. - A Lőver Strandfürdő beruházása abba a stádiumba érkezett, hogy egy sovány hónap múlva szeretnénk átadni a létesítményt – emelte ki Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere a keddi sajtónyilvános bejáráson. - Most már meg tudjuk tekinteni, hogyan fog kinézni a strandmedence téliesített változata. Két új medence épült, az egyik a nagymedence, amely 10 pályás. Ennek kialakításánál figyelembe vették a nemzetközi versenyek feltételrendszerét, ezért itt is lehet majd a nyár folyamán rendezni versenyeket. Mellette található, teljesen elválasztva a gyermek és tanmedence, amely 25x12 méteres – fűzte hozzá. 


 Elkészült a medencékhez szükséges gépház, valamint helyükre kerültek a konténeres öltözők és vizesblokkok is, amelyek az új uszoda elkészültéig üzemelnek majd. A helyére került az 50x33 méter alapterületű légtartásos sátortető, amely abban segít, hogy az időjárási viszonyoktól függeltenül igénybe lehessen venni a medencéket. Ennek köszönhetően a vizisport és a vízzel kapcsolatos kikapcsolódás az elkövetkező másfél évben kulturáltan, nagyon jó körülmények között tud majd zajlani Sopronban.  


 - A következő sajtónyilvános találkozás során már tudunk arról is beszélni, hogy az autóval idelátogatók parkolási lehetőségét hogyan oldjuk meg – hívta fel a figyelmet Dr. Fodor Tamás. - Ez elsősorban a Lőver körútnak a felhasználásával fog történni, kitáblázással, sebességcsökkentéssel, egyoldali parkolással. Ezekkel tudjuk biztosítani azt a parkolószámot, amely korábban itt rendelkezésre állt. Ehhez kapcsolódva egy új bejárat nyílik a Lőver körút irányából, amelynek segítségével a legrövidebb úton lehet elérni a mobil öltözőket. A nyár folyamán, amikor a strand normál módon üzemel, akkor az élményfürdő használata kompromisszummentes lesz – fejtette ki.   


 - A strandmedencék kialakításának forrását Magyarország Kormánya biztosította Sopron számára, a Modern Városok Program részeként – tudtuk meg a polgármestertől. - Az elvégzett munkák bruttó összértéke 622 millió forint. A projekt finanszírozásához némileg Sopron Önkormányzata is hozzájárult, elsősorban a járulékos költségek tekintetében – fűzte hozzá. 

A rendezvényen részt vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő, valamint Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok is. 

forrás: sopronmedia.hu

fotók: Kovács János