Megkezdődött a Sopron piac-vásárcsarnok és környezetének felújítása

Megkezdődött a Sopron piac-vásárcsarnok és környezetének felújítása

A Modern Városok Program keretében 1,4 milliárd forintos kormányzati támogatásból kerül megvalósításra a piac-vásárcsarnok és környezetének felújítása, fejlesztése.

Az előkészítési munkákat, és a sikeres közbeszerzést követően 2023. április végén megkezdődött a sokak által várt felújítás. A Kivitelezőnek 2023. augusztusáig kell megépítenie az Újteleki utcából a Piac felé nyíló új út és parkolási terület és az ideiglenes piac kiépítését. A vásárcsarnok építési munkái csak ezt követően, várhatóan 2023. augusztus végén kezdődnek meg és 2024 március végére fejeződnek be.


A beruházás során a Lackner Kristóf utca felé néző északi épülettömb helyére, a mellette levő nyugati tömbhöz csatlakoztatva új épületrész épül. Megtörténik a jelenlegi piactér lefedése, vasbeton oszlopokon álló ragasztott fa tartószerkezettel, két oldalt üvegfallal. A piactér bejárata a Lackner Kristóf utca felőli oldalon, az eddiginél hangsúlyosabb lesz. Ezen az oldalon, a bejárat előtt, az időszakos elárusítóhelyként is funkcionáló előtető készül. Új burkolatot és elárusítópultokat kap a fedett piactér. A meglévő épületek homlokzata, tetőszigetelése, lefedése és a vizesblokk is felújításra kerül.

A piacot övező utak új térkő burkolatot kapnak. Az Újteleki utca felől új útkapcsolat és parkolók kerülnek kialakításra. A jelenlegi parkolók száma közel a duplájára emelkedik.

A piac-vásárcsarnok felújítása alatt a jelenlegi árusítók, üzlettulajdonosok és bérlők részére ideiglenes piacot alakítunk ki az Újteleki utcáról nyíló, új közterületen elhelyezett konténerekben és szabadtéri elárusító helyeken. A jelenlegi épületben a kívülről, közterületről megközelíthető üzletek működése az adott épületrészt érintő munkák kivételével biztosítható lesz.

Köszönjük a beruházás előkészítése során tanúsított konstruktív együttműködésüket, a felújítási munkák ideje alatt kérjük szíves türelmüket és megértésüket azzal a tudattal, hogy a fejlesztést követően a jelenleginél igényesebb, kulturált környezetben működő, a mai kornak megfelelő, megújult piac-vásárcsarnok fogadhatja a piaclátogatókat.

Projekt lebonyolítója és műszaki ellenőri feladtok ellátása: Soproni Városfejlesztési Kft.

Elérhetőség: Soproni Városfejlesztési Kft, 9400 Sopron, Széchenyi tér 1-2.

telefon: 06 99/780 633,