Új Játszótér az Ágfalvi úti lakóparkban

Új Játszótér az Ágfalvi úti lakóparkban

A közelmúltban Sopron gyors ütemben benépesülő Ágfalvi úti lakóparkjában játszóteret alakítottak ki, összességében mintegy 24 millió Ft-ból Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Soproni Városfejlesztési Kft. konzorciumi projektje révén.

A fejlesztési terület az Ágfalvi úti lakópark új családi és társasházas övezetében található a Dorosmai János utca és Friedrich Károly utca között.

Tekintettel arra, hogy a területen szabadidős tevékenységekre alkalmas helyszín még nem található, így egy komplex játszóteret alakítottak ki, melynek munkálatai 2019 augusztusában megkezdődtek és 2019 októberében fejeződtek be. A játszóeszközöket széles korosztályi igények alapján választották ki. 

Az 1500 nm-es területen az alábbi játszóeszközöket helyezték el: 1 darab kombinált vár, 1 darab faltörő kos, 1 darab mászóvár, 1 darab minivár, egy 3,5 x 3,5 m-es homokozó, 1 darab fészekhinta, 1 darab kombinált egyensúlyozó pálya, 1 darab láncos híd. 

A közösségi célt szolgálja a padok (5 db) és a szemetesedények (2 db) kihelyezése is. A játszóeszközök balesetmentes használatának biztosítása érdekében ütéscsillapító teret alakítottak ki gumilapokkal. A terület parkosítása és kerítéssel történő körbeépítése szintén a projekt részét képezte. 

A projekt Sopron kulturális és közösségi tereinek infrastrukturális fejlesztése (TOP-7.1.1-16-H-082-2) című pályázat keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és Magyarország Kormányának társfinanszírozásban valósult meg.

szöveg forrása: www.sopronmedia.hu

fotók: Kovács János