Végéhez közeledik a Soproni Csík Ferenc Fedett Uszoda bontása

Végéhez közeledik a Soproni Csík Ferenc Fedett Uszoda bontása

A régi uszoda épület elbontása szinte teljes egészében megtörtént, jelenleg az elbontott vasbeton szerkezetek darálása, a vasak különválasztása folyik újrahasznosítás céljából.

Deákkúti út Lőver krt-hoz közeli részén a korábbi olajfűtésre elhelyezett tartályból szivárgó, olajjal szennyezett talaj kitermelése befejeződött. Ezt a munkát nagy körültekintéssel végezte a kivitelező, a terveknek megfelelően a Deákkúti út védelmének és munkavédelmi okok miatt 12 m-es acél szádpallókat sajtoltak a szennyezett talaj határvonalában. Jelenleg folynak a talajszennyezettség ellenőrző mérések. 

A vizsgálatok lezárása után a szádfalakat kiemelik, és visszatöltésre kerül a munkagödör. 

Az új uszoda épületének földkiemelés munkái jelenleg az alapozási síknak megfelelően nagyrészt megtörtént. Az alapozási sík közelében megjelentek rétegvizek, melynek kezelésére szívó-kutak kialakítását készítette el a kivitelező, hogy a földmunkák zavartalanul folyhassanak tovább. 

A kivitelező a terveknek megfelelően talajterhelési vizsgálatokat végzett, melynek kiértékelése folyamatban van. A talajmechanikus és a statikus tervező ennek eredménye alapján fogja meghatározni, hogy az alapozásnál szükség lesz-e a tervezetthez képest beavatkozásra az épület alapozásával kapcsolatosan. Várhatóan a kivitelező július közepén megkezdheti az uszoda alapozási munkáit az új ágyazati réteg kialakításával és vasbeton alaplemez építésével. A kivitelező az építési munkákhoz 3 toronydarut állított fel.  

Sopron. 2019. július 4. 

Kelemen Imre

ügyvezető